GLENN JONES – READY FOR THE GOOD TIMES

Glenn Jones is een folkzanger en songschrijver uit Chapel Hill, North Carolina die professioneel actief is als advocaat, maar altijd is blijven uitkijken naar de weekends waarin hij kon optreden en zijn liedjes live kon spelen. De muzikanten die hem inspireerden bij het schrijven van zijn liedjes zijn o.a. Kris Kristofferson, Guy Clark, Richard Thompson, John Prine en Steve Earle.

In 2012 bracht Glenn Jones zijn debuutplaat “More Songs About Girls And Beer” uit waarop hijzelf de meeste instrumenten heeft ingespeeld. Zijn intensieve activiteiten hebben hem wel heel wat gekost door het verlies van zijn huwelijk, zijn huis, zijn carrière en zelfs zijn gezondheid tengevolge van ernstige drankproblemen. In 2016 herstelde hij zichzelf een beetje van dat alles en slaagde hij er in om een nieuwe plaat uit te brengen onder de titel “The Drunkard’s Suite”.

Nu komt Glenn Jones op de proppen met een derde soloalbum dat “Ready For The Good Times” heet en twaalf eigen composities bevat. De albumtiteltrack geven we in een akoestische live-versie ter kennismaking mee op de video. Het vrolijke “My Baby Makes Pie” en “No Fool Like An Old Fool” en de ballads “I Wish You Could See Me Now”, “I’m Not Francesca” en het met Rebecca Newton gezongen duet “Let’s Make Some Good Old Days” worden door ons weerhouden als de best in het gehoor liggende liedjes op “Ready For The Good Times”.

Albumproducer Jerry Brown speelde bij de opname van de plaat mee op akoestische gitaar en de andere instrumentalisten waren bassist Robbie Link, dobro-speler John Boulding, Andrew Marlin van de formatie ‘Mandolin Orange’ op mandoline en akoestische gitaar, Joe MacPhail op piano en drums, en ‘Mipso’-bandleden Libby Rodenbough op viool en Joseph Terrell op akoestische gitaar en lap steelgitaar. De vocale ondersteuning bij enkele songs werd verleend door zangeres Rebecca Newton en het duo ‘The Goodloves’ bestaande uit Nancy Middleton en Emma Davis.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Good Guys Music

video